Opnieuw een geslaagde avond!!
Voor de meeste deelnemers was het de eerste keer dat ze zelf een Indische maaltijd bereidden.
Na een korte uitleg over de bijzondere ingrediënten zoals de Indische kerriemengeling 'garam masala', curryblaadjes,.... gingen we van start met maïsbeignets als aperitiefhapje geserveerd met een aantal chutneys onder andere de zeer geslaagde Afrikaanse chutney uit de wereldwinkel.
Het buffet dat erop volgde bestond uit volkoren basmatirijst, komkommerraïta, dal met tamarinde en limoen, kruidig geroerbakte champignons en dé klassieker matar paneer.
Voor dit laatste gerecht maakten we onze paneer zelf.
Het dessert bestond uit een kheer of rijstpudding op basis van kokosmelk en gestampte basmatirijst.
Voor wie het graag eens life meemaakt: de volgende Indische kookworkshop gaat door op 15 oktober 2011! Alle informatie hierover vind je terug op de workshop-pagina van deze blog.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten