Een gekregen receptje voor de crumble maar met minder suiker gemaakt. Om je vingers bij af te likken. Heel lekker wanneer het nog niet helemaal koud is: lauw dus!! Wat het fruit betreft, kan je eindeloos variëren: zowat elk fruit is lekker onder dit korstje.
Ingrediënten
Voor het fruit mengsel
500 g aardbeien
150 g bosbessen (vers of diepvries)
2 eetlepels rietsuiker (eventueel)
Voor de crumble
80 g volkorenbloem grof gemalen
45 g 60% bloem of witte bloem
80 g rietsuiker
125 g gemalen amandelen
125 g koude boter
1/2 tl kaneel of naar smaak
Bereiding
Warm de oven voor op 180°C.
Was de aardbeien onder stromend water en verwijder de kroontjes. Snij ze in stukjes en verdeel over de bodem van een vuurvaste schotel. Was de bosbessen (indien vers), giet ze over de aardbeien en strooi er de rietsuiker overheen.
Doe bloem, rietsuiker, gemalen amandelen en kaneel in een kom en meng. Verdeel er de koude boter in stukjes over en kneed de boter doorheen de bloem tot je een brokkelige structuur bekomt. Verdeel deze brokjes gelijkmatig over het fruit in de ovenschotel. Zet 45 minuten in de oven. Laat even afkoelen en dien lauw op. Ook lekker met een bolletje vanilleijs.
Vandaag nog eens opnieuw gemaakt met aardbeien en kersen (zonder 2 eetlepels rietsuiker): lekkkeer!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten