En het was een succes. Iedereen vond het een fijne avond. Het was een toffe groep en de sfeer was dik in orde.
We concentreerden ons deze keer op de Belgische keuken met ingrediënten van hier.
De meeste deelnemers hadden al wel eens vegetarisch gekookt door ofwel gewoon het vlees weg te laten en de maaltijd te beperken tot aardappelen - of een ander zetmeelhoudend voedingsmiddel - en groenten of door het vlees te vervangen door een vleesvervanger zoals quorn.
Op het menu stonden toastjes met een venkel- en olijventapenade als aperitiefhapje.
Dit werd gevolgd door een linzenslaatje in komkommertagliatelle met een versiering van paprikacoulis.
In de schil gekookte nieuwe aardappelen met amandelbasilicumpesto, tomaatjes gevuld met spinazie en geitenkaas aangevuld met gegrilde zomerse groenten vormden het hoofdgerecht.
We rondden af met een citroenpudding opgediend met passievrucht en wat poedersuiker.Dit ziet er, ondanks het feit dat het heel eenvoudig klaar te maken is en zijn nogal platvoerse naam zeer gesofisticeerd uit. Zoals een deelneemster terecht opmerkte: 'Het is eigenlijk meer een gebakje dan een pudding'.
Dankzij het linzenslaatje, geitenkaas en de citroenpudding waren we meer dan verzekerd van voldoende eiwitten ter vervanging van vlees.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten