donderdag 9 juni 2011

Aardbeimousse alias -bavarois




Dit wou ik al lang eens proberen en zondag kon ik op de markt voordelig aardbeien kopen.
Ik beschouw het zo'n beetje als de gezonde versie van chocolademousse.
De onderstaande hoeveelheden zijn voldoende voor 6 personen.





 Ingrediënten

750 g aardbeien
1 dl sinaasappelsap
5 g agar agar
2 dl slagroom
2 eiwitten
2 el vloeibare honing bvb acacia

Bereiding

Was de aardbeien onder stromend water en verwijder de kroontjes. Hou een viertal aardbeien apart en doe de rest in een hoge maatbeker. Pureer met een mixer en roer er de honing door.
Meng de agar agar met het sinaasappelsap in een kookpot en laat dit 2 minuten bruisend koken.
Klop ondertussen achtereenvolgens de slagroom en de eiwitten stijf.
Roer het agar agar sinaasappelmengsel met een klopper doorheen de gemixte aardbeien. Doe dit snel zodat je geen klonters in je aardbeienmengsel krijgt. Spatel er vervolgens eerst de slagroom en daarna de eiwitten voorzichtig doorheen.
Verdeel over 6 glazen of coupes en versier met in stukjes gesneden aardbei.

Geen opmerkingen: