vrijdag 17 juni 2011

Indisch spinaziesoepje met komijnaardappelcroutons




Spinazie eens helemaal anders klaargemaakt! Een snel klare soep en de krokante aardappelblokjes maken het helemaal af.




Ingrediënten

1 kg verse spinazie of 600 g diepvriesspinazie
1 vaste aardappel geschild en in stukken gesneden
1 blonde ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, gehakt
2 theelepels gemalen koriander
1,25 l groentenbouillon
zout en zwarte peper naar smaak

Voor de aardappelcroutons
3 el geklaarde boter of ghee of olijfolie
250g aardappel in kleine blokjes gesneden
1,5 tl komijnpoeder
zout naar smaak

Bereiding

Verwijder de grove stelen van de spinazie. Laat indien je diepvriesspinazie gebruikt deze volledig ontdooien, haal de bladeren uit elkaar. Zet de spinazie weg.

Doe de aardappel, ui, knoflook, gemalen koriander en bouillon in een grote pan en breng op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.

Schep de spinazie er in porties door zodat de bladeren vrijwel onmiddellijk met het hete kooknat in contact komen en snel slinken. Laat ongeveer 2 minuten koken tot de spinazie doorverwarmd is. Neem de pan van het vuur en pureer de soep tot een glad mengsel. Roer er peper en zout door naar smaak. Houd de soep warm terwijj je de croutons maakt.

Maak de croutons door de ghee of olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur te verhitten. Schep er de blokjes aardappel door en laat onder af en toe omscheppen 15 minuten bakken tot ze gaar en bruin zijn. Strooi er de komijn en het zout over en roerbak nog 2 minuten.

Schep de hete soep in voorverwarmde borden. Garneer met croutons.

Geen opmerkingen: