zaterdag 25 juni 2011

Tuinbonen in romige tomatensaus



Tuinbonen zijn bij ons zowat een vergeten groente. Je vindt ze dan ook zelden of nooit in het grootwarenhuis. Bij de biologische groentenboer zijn ze eventjes te koop in juni en juli.




Ik wou een vegetarische schotel klaarmaken en combineer ze daarom met hardgekookte eieren.



Ingrediënten

2 kg tuinbonen, gedopt
1 lenteui, in ringen
1 el olijfolie
1 blik gepelde tomaten of 400 g verse tomaten
2 el zure room
2 tl verse of 1 tl gedroogde dragon
zout en peper naar smaak

Bereiding

Kook de tuinbonen in ongeveer 10 minuten gaar en giet ze af. Dop ze indien gewenst een tweede keer.
Fruit de ui in de olijfolie
Voeg de tomaten toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Roer de zure room en de dragon door de saus.
Doe de tuinbonen bij de saus en breng op smaak met peper en zout.

Lekker met een hardgekookt ei en nieuwe aardappelen in de schil gekookt.

Geen opmerkingen: