vrijdag 29 april 2011

Cannelloni met ricotta en spinazie

Dit gerecht hebben Emma en ik in de paasvakantie samen gemaakt. Spijtig genoeg heb ik er geen foto van genomen. Je zal me dus op mijn woord moeten geloven dat het niet alleen lekker is maar er ook heel smakelijk uitziet.

Ingrediënten

Voor de vulling
500 g spinazie, gewassen en verlepte bladeren verwijderd
250 g ricotta
120 g geraspte pecorino
2 eieren
peper, kruidenzout, nootmuskaat naar smaak


Voor de saus
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 blikken gepelde biotomaten of een equivalent verse tomaten in stukjes
een handvol basilicumblaadjes, in reepjes
peper en zout

25-tal cannelloni of zoveel tot de vulling op is (is afhankelijk van de grootte van de cannelloni)

Bereiding

Begin met de tomatensaus dan kan die rustig sudderen terwijl je de vulling voor de cannelloni maakt.
Fruit hiervoor de ui en de knoflook in de olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de tomaten toe, kruid met peper en zout en laat op een laag vuur sudderen.

Voor de vulling laat je de spinazie met het aanhangende water in enkele minuten slinken in een grote pan.Giet af in een vergiet en laat even afkoelen. Druk er daarna met een houten lepel of met de hand zoveel mogelijk vocht uit. Leg op een houten plank en hak fijn
Meng ondertussen de ricotta met de eieren, het kruidenzout, peper en nootmuskaat. Voeg er vervolgens de helft van de pecorino bij en roer goed door elkaar. Tenslotte de spinazie toevoegen en eronder mengen.

Ongeacht wat er op de verpakking van de cannelloni staat: NIET voorkoken. Voor het vullen van de cannelloni met deze vulling gebruik je best een spuitzak. Bij gebrek hieraan kan je ook een punt van een diepvrieszakje afknippen.
Schik de gevulde cannelloni in een ingeoliede ovenschaal in 2 lagen.

Werk de tomatensaus af met de in reepjes gesneden basilicum en giet over de cannelloni. Bestrooi met de rest van de kaas en zet 45 minuten in een voorwarmde oven op 200°C.

Lekker met een groene salade.

Geen opmerkingen: