woensdag 27 april 2011

Asperges op z'n Vlaams




Dé Vlaamse vegetarische schotel bij uitstek. Ze heeft het allemaal: de groenten, de eiwitten, de vetstof. En met gekookte aardappelen, tegen het einde van het seizoen zelfs met nieuwe inlandse, ook de koolhydraten. Ze is niet te versmaden én licht verteerbaar.





Ingrediënten

1,5 kg witte asperges
4 eieren, hardgekookt
6 el peterselie, fijngehakt
8 el boter, gesmolten
Fleur de sel of grof zeezout en indien gewenst vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Schil de asperges en verwijder het onderste harde stukje. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doe de asperges in het kokende water en laat ze als het water terug kookt 5-8 minuten koken (afhankelijk van de dikte). Giet ze af.

Plet de hardgekookte eieren en meng met de gehakte peterselie.
Schik de asperges op borden en schep het ei-peterseliemengsel erover.

Strooi wat fleur de sel of grof zeezout en eventueel wat peper over de asperges en werk af met 2 eetlepels gesmolten boter per bord.

Geen opmerkingen: