zaterdag 16 april 2011

Gemberbloemkool met koriander en room




Een heel aparte manier om bloemkool te bereiden. Het past bij vrijwel elke maaltijd en het is de eenvoud zelve om klaar te maken. En het allerbelangrijkst: het smaakt hemels!!

 


Ingrediënten

800 g bloemkool, in roosjes verdeeld
gember, een stukje van 2-3 cm, geschild en in kleine blokjes
1-2 verse groene pepertjes, gehalveerd, ontzaad en zeer fijn gehakt
4 el verse koriander, zeer fijn gehakt
2,5 dl (soja)room
1,2 dl melk (ongezoete sojamelk kan ook)
1 tl zout

Bereiding

Vermeng alle ingrediënten in een brede pan met dikke bodem en zet op een middelhoog vuur. Breng de inhoud aan de kook. Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 10 minuten koken onder af en toe roeren. Haal het deksel van de pan en draai het vuur terug hoger. Laat onder zachtjes roeren nog 2-3 minuten doorkoken of totdat de bloemkool net gaar is en de saus iets is ingekookt.

Geen opmerkingen: