donderdag 3 maart 2011

Gegrilde knolletjes





Dit is een echt winters gerecht. Lekker met gestoomde broccoli met mayo of een frisse groene salade met pijnboompitjes en een stoverij van paddestoelen.



Ingrediënten

4 vastkokende aardappels, geschild
1 zoete aardappel, geschild
4 wortels, eventueel geschild
6 aardperen, geschild
¼ knolselder, geschild
olijfolie
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
4 el sesamzaad
peper en grof zeezout

Bereiding

Snij alle groenten in grove, gelijke stukken. Stoom de groenten in een stoommandje tot bijna beetgaar in circa 15 minuten. Doe alles in een ovenschaal en meng de kruiden en peper eronder en bestrooi naar wens met grof zeezout. Besprenkel met olijfolie en meng goed. Zet in een voorverwarmde oven van 200°C en laat nog een 15-tal minuten verder garen tot de groenten gaar zijn. Rooster ondertussen het sesamzaad met wat grof zeezout zonder vetstof in een pan. Haal de groenten uit de oven en strooi er het sesamzaad over.

Tip

Het wordt nog lekkerder als je er wanneer het uit de oven komt, nog een flinke scheut olijfolie doorheen mengt!

Geen opmerkingen: