woensdag 9 maart 2011

Knapperige wortelsalade


Een lekker voorgerechtje maar als onderdeel van een hoofdgerecht ook niet te versmaden. Het zilte van het zeewier en het knapperige van de witte kool sluiten goed aan op het zoete van de wortel.




Ingrediënten

een klein handje aramé (zeewier)
2 middelgrote wortels, goed gewassen
een klein handje fijngesneden witte kool
3 pijpajuintjes, in dunne ringetjes
een tiental takjes koriander, grof gehakt
2 tl sesamolie
1 el sojasaus
1-2 limoenen, het sap naar smaak
1 el sesamzaadjes

Bereiding

Doe het zeewier in een kom en schenk er kokend water bij tot het onder staat. Laat 4 tot 5 minuten weken en laat het vervolgens uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Rasp ondertussen de wortels en meng ze met de uitjes en de koriander. Roer het zeewier eronder en breng op smaak met de sesamolie, de sojasaus en het limoensap.
Strooi vlak voor het serveren de sesamzaadjes over de salade.

Tip: je kan de sesamolie ook vervangen door lijnzaadolie om je omega3-opname een boost te geven.

Geen opmerkingen: