vrijdag 11 maart 2011

Exotische wortelsoep





Een ontdekking tijdens mijn opleiding voedings- en gezondheidsconsulent maar bijna identiek terug te vinden in 'Vegetarisch Genieten'. De combinatie curry, kokos en koriander zorgen voor de exotische toets. Een favoriet bij ons thuis!!





Ingrediënten

4 middelgrote wortelen, gewassen en in stukken gesneden
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 cm gember, geschild en fijngesneden
2 el olijfolie
1 l groentenbouillon
250 ml kokosmelk
1 kl currypoeder
peper en zout
20 g verse koriander, fijngehakt

Bereiding
Doe de olie in een hete pot en stoof hierin de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is. Voeg de wortelen toe en giet de warme groentenbouillon bij de groenten, kruid met de curry en laat de soep goed doorkoken. Doe er de kokosmelk bij en laat verder koken tot de wortelen gaar zijn. Mix de soep, hak de koriander fijn en voeg hem toe. Breng verder op smaak met peper en zout indien nodig.

1 opmerking:

Emma zei

Njammie, njammie!