Anti-oxidanten, vitaminen, vezels, mineralen en vele andere bio-actieve bestanddelen: in onze dagelijkse portie groenten en fruit! Eenvoudiger kan het niet!
woensdag 12 oktober 2011
Zuid-Amerikaanse stoofschotel met rode bonen en pompoen
In dit nieuwe seizoen van pompoen eens een receptje uit het continent van oorsprong van deze groente.
Ook lekker met volkorenbrood of notenbrood!
Ingrediënten
500 g pompoen, in blokjes van 1 cm
4 teentjes knoflook, gepeld
0.5 l groentenbouillon
1 el olijfolie
2 grote uien, gesnipperd
2 grote rode paprika's, in blokjes
4 tl gedroogde epazote (welriekende ganzenvoet) of gedroogd basilicum
150 g maïskorrels
2 blikken rode bonen à 400 g (uitgelekt ca 250g) of 250 g droge bonen vooraf geweekt en gekookt
2-3 el citroensap
zout, peper
1 el verse epazote of peterselie, fijngehakt voor de versiering
Bereiding
Doe de blokjes pompoen in een pan met de knoflook en de bouillon. breng alles aan de kook, leg een deksel op de pan en laat de pompoen in ca 15 minuten boterzacht worden. doe de inhoud van de pan in een foodprocessor en pureer het tot een dunne massa.
Verhit terwijl de pompoen kookt, de olijfolie in een braadpan en roer de ui erdoor met de paprika's en de gedroogde epazote of het basilicum. Verwarm alles met deksel op laag vuur 15 minuten of tot de groenten gaar zijn en enigszins gecarameliseerd.
Doe de pompoenpuree erbij met de maïskorrels en de pintobonen. Laat alles al roerend op laag vuur heet worden en roer er dan het citroensap door met zout en peper naar smaak.
Schep het gerecht in voorverwarmde kommen, strooi er de verse epazote of peterselie over en serveer met quinoa.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten