Mijn kleine groententuin heeft naast broccoli, courgette en knolselder, vooral veel pompoen voortgebracht. Een overvloed met een zekere creativiteit tot gevolg. Dit recept is daar een resultaat van. Wordt zeker vervolgd.
Ingrediënten
1l groentenbouillon
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 knoflooktenen, gesnipperd
50 g gember, klein gesneden
1 kl komijnpoeder
2 kl korianderpoeder
1,2 kg pompoen, in blokjes
200 ml kokosmelk
peper en zout naar smaak
verse koriander, gehakt of bieslook, gesnipperd
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een ruime pot.
- Stoof de uien, knoflook en gember tot de ui glazig is. Voeg vervolgens komijn, koriander, pompoen en de kokende groentenbouillon toe en laat koken tot de pompoen gaar is. Voeg de kokosmelk toe en breng nog even aan de kook.
- Doe de soep in porties in een blender en mix tot een romige massa.
- Kruid met peper en zout.
- Garneer bij het opdienen met koriander of bieslook
Geen opmerkingen:
Een reactie posten