Ik probeer zo creatief mogelijk om te springen met de overvloed aan pompoen uit mijn piepkleine groentetuintje. En gezien je met pompoen meer kan dan alleen maar ettelijke soorten soep maken, vind ik deze recepten toch nuttig.
Deze curry werd door iedereen thuis zeer geapprecieerd.
Ingrediënten
600 g pompoen
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 groene chilipepertjes, fijngesneden
2 laurierbladeren
1 klein kaneelstokje (ca 2 cm)
2 groene kardemompeulen, gekneusd
1/2 tl kurkuma
1/2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1/2 tl garam masala
zout naar smaak
2 el ghee of olijfolie
250 ml kokosmelk
Bereiding
- Verhit de ghee of olijfolie in een kookpot en voeg er de kardemompeulen, laurierbladeren, kaneelstokje aan toe. Bak al roerend ca 1 à 2 minuten.
- Voeg vervolgens look, ui en chilipeper toe en laat de ui goudbruin kleuren.
- Roer de kurkuma, komijn, garam masala, het korianderpoeder en het zout erdoor en laat alles even sudderen.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak gedurende een vijftal minuten.
- Giet de kokosmelk erbij en laat sudderen tot de pompoen beetgaar is.
- Serveer met rijst of naan en nog een andere groenteschotel voor een volledige maaltijd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten