vrijdag 21 oktober 2011

Veggie Pompoen Parmentier

Een receptje voor een éénpansgerecht (ja wéér met pompoen: wat had je anders gedacht in deze periode van het jaar)  maar zonder foto deze keer (iedereen had honger en het was op voor er nog maar aan een foto gedacht kon worden). Zoals altijd voor 4 personen!

Ingrediënten
500 g pompoen, in blokjes van ongeveer 2 cm³
1 dikke ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 blik gepelde tomaten
2 tl provençaalse kruiden
1 bakje seitangehakt (200g)
peper, zout, muskaatnoot
olijfolie

aardappelpuree: gemaakt volgens je eigen beproefde recept

Bereiding
Stoof de ui samen met de knoflook glazig in wat olijfolie. Doe het blik gepelde tomaten erbij. Breng aan de kook en laat een 10-tal minuten stoven. Voeg de pompoen, provençaalse kruiden, peper en zout toe en laat stoven tot de pompoen gaar is.
Bak ondertussen het seitangehakt in wat olijfolie tot het helemaal in losse korreltjes van elkaar valt, kruid met wat vers geraspte muskaatnoot.
Doe wanneer de pompoen gaar is, de seitan bij het groentemengsel, meng en stort in een vuurvaste schotel.
Ondertussen stonden je aardappelen natuurlijk te koken en heb je er volgens je eigen recept ook puree van gemaakt. Deze puree verdeel je over het groenten-seitanmengsel in de ovenschotel. Verdeel eventueel wat boter of olijfolie over de puree en zet onder de grill tot de bovenkant begint bruin te verkleuren.

Tip: Als je voor je puree, olijfolie en sojamelk gebruikt en geen ei (of alleen eiwit) en er geen boter op doet voor onder de grill, is dit gerecht geschikt voor mensen met MS.
En niet vergeten: puree is alleen lekker met bloemig kokende aardappelen!!

Geen opmerkingen: