vrijdag 11 februari 2011

Vegetarisch genieten

Dit vind ik één van de beste vegetarische kookboeken in ons taalgebied.
Een echte aanrader voor iedereen die vegetarisch wil beginnen koken maar niet goed weet hoe er aan te beginnen. Het grote voordeel van dit boek is dat er per bladzijde een volledige vegetarische maaltijd met recepten wordt gesuggereerd. Meestal is het een wat bewerkelijker hoofdrecept omringd door een aantal kleinere receptjes die sneller klaar zijn en het tot een volwaardige en evenwichtige vegetarische maaltijd maken. 


Eén van mijn favorieten is de 'Ovenschotel met spinazie en ratatouille'

Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
2 wortelen
1 courgette
1 rode paprika
3 à 4 tomaten
200 g feta
olijfolie
1 kl oregano
1 kl tijm
peper en zout
300 à 500 g spinazie
2 eieren
1 dl (soja)room
20 zwarte olijven


Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortelen, de courgette, de paprika en de tomaten in stukjes. Snijd de feta in blokjes.
Stoof de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg de wortelen en de paprika toe. Doe er tenslotte de tomaten, de courgette en de kruiden bij en stoof alles samen.
Stoof de spinazie zeer kort, laat de blaadjes uitlekken en hak ze (eventueel). Roer de eieren en de room door de spinazie.
Leg de spinazie in een ingevette ovenschaal, schep de ratatouille erbovenop en versier de schotel met blokjes feta en in schijfjes gesneden olijven.
Plaats de schaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

Geen opmerkingen: