zaterdag 26 februari 2011

Aardpeersoep

Een soepje, een beetje anders maar heel lekker. In het originele recept wordt het gemaakt met verse tomaten, wat een beetje vreemd is omdat aardperen een typische wintergroente zijn en tomaten zo zomers zijn als maar kan. Ik maak het tegenwoordig altijd met ingeblikte tomaten. Dat biedt het voordeel dat het minder lang moet koken en dat het lycopeen - het antioxidant waar tomaten zo vol van zitten - beter beschikbaar en opneembaar is. En natuurlijk kan je dan de waterige wintertomaten laten voor wat ze zijn.


Ingredi├źnten

1 kg aardpeer, geschild en in grove stukken gesneden
1 blik bio gepelde tomaten
1 grote ui, gesnipperd
1 l kokend water
2-3 el groentenbouillonpoeder ( te koop in natuurvoedingswinkels en beter dan bouillonblokjes want zonder transvetten)
olijfolie
peper, zout, rozemarijn (3 tl droge of 2 forse takjes indien vers)

Bereiding

Verwarm de olijfolie en fruit rozemarijn en ui. Doe het blik tomaten erbij, snij de tomaten wat kleiner en stoof dit even. Voeg het water en het bouillonpoeder toe en vervolgens de aardpeer. Laat ongeveer 10-15 minuten koken tot de aardpeer gaar is. Stamp het geheel met de pureestamper. Op die manier blijven er kleine stukjes aardpeer aanwezig wat het des te lekkerder maakt. Peper en zout toevoegen naar smaak.

Geen opmerkingen: