zaterdag 29 januari 2011

Champignon-Shiitake-pastei

Ik wou eens iets anders proberen met paddenstoelen, iets compleet verschillends van het traditionele stoofpotje of met room. Daarbij wou ik de paddenstoelen serveren als vleesvervangend deel van een hoofdschotel. In eerste instantie was het de bedoeling om van onderstaande mengeling paddenstoelen-burgers te maken maar daarvoor was het mengsel niet stevig genoeg. Een pastei was dé oplossing en hij smaakte heerlijk!

Ingrediënten
250 g champignons
250 g shiitake
2 el cashewnoten
10 Braziliaanse noten
1 ui, gesnipperd
1 preigroen, klein gesneden
2 kleine eieren
2 el sojasaus
2 tl tijm
2 tl currypoeder
150 g gemalen pittige kaas
peper en zout naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de champignons, shiitake, cashewnoten en Braziliaanse noten en maal ze tot een grof mengsel.
Stoof de ui en de prei glazig, laat even afkoelen en roer ze samen met de gemalen kaas onder het paddenstoelenmengsel.
Klop de eieren los met de sojasaus, tijm en currypoeder en breng op smaak met peper en zout. Roer dit eveneens onder het paddenstoelenmengsel.
Giet in een ovenschotel en bak gedurende 1 uur.
Serveer warm of koud.

Geen opmerkingen: