vrijdag 14 januari 2011

Rode Biet op een bedje van veldsla met feta

Dit is een lekker voorgerechtje waarbij de geraspte rauwe rode biet lekker harmonieert met de zilte smaak van de feta.

Ingrediënten
2 middelgrote rode bieten, geraspt
1/2 rode ui, in dunne ringetjes gesneden
1 el peterselie, fijngehakt
sap van een halve citroen
peper, zout
2 el lijnzaadolie
150 g fetakaas
100 g veldsla

Bereiding
Meng de rode biet, de ui en het citroensap in een kom en laat enkele uren - minstens 3  - marineren. Kruid vervolgens met peper, zout en de peterselie en roer er de lijnzaadolie doorheen.
Was de veldsla en verdeel hem over vier bordjes. Lepel hier het rode bietenmengsel over en verkruimel de feta erover.

Tips
Je kan de veldsla vervangen door een andere sla. Probeer bijvoorbeeld eens waterkers, alleen de blaadjes.


Voor diegenen die geen melkproducten verdragen of mogen eten: probeer eens nep-parmezaan in plaats van feta. Dit maak je door twee eetlepels geroosterde sesamzaadjes te mengen met een eetlepel edelgistvlokken (die vind je in de natuurvoedingswinkel) en zout naar smaak. Het geeft een ander smaakpalet maar is even heerlijk!

Als je geen melkproducten mag eten, vervang de feta dan door wat gehakte walnoten of (licht geroosterde) geschaafde amandelen.

Geen opmerkingen: