Ingrediënten
250 g broccoli, beetgaar gestoomd
2 el citroensap
40 g geroosterde pijnboompitten, fijngestampt in een vijzel
1/2 teentje knoflook, geperst
3 el bieslook
4 el geraspte parmezaan of pecorino
een snuifje cayennepeper
8 el olijfolie
zout en peper, eventueel
Bereiding
Mix alle ingrediënten behalve de pijnboompitten en de kaas in een blender. Voeg vervolgens de pijnboompitten en de kaas toe en meng goed. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Tip
- Als je dit wilt gebruiken als pesto bij pasta voeg dan wat kookwater van de pasta bij de pesto om hem iets vloeibaarder te maken zodat je hem beter met de pasta kan mengen.
- Vervang de olijfolie door lijnzaadolie voor een omega-3-boost!!
- Als je geen melkproducten mag eten, vervang de kaas dan door 2 el kappertjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten