vrijdag 21 januari 2011

Broccoli-pesto

Een supergezonde pesto: eens iets anders voor bij pasta, als dipsausje of als broodbeleg. Je kan het zo gek niet bedenken. Dit sausje is echt multi-functioneel!!

Ingrediënten
250 g broccoli, beetgaar gestoomd
2 el citroensap
40 g geroosterde pijnboompitten, fijngestampt in een vijzel
1/2 teentje knoflook, geperst
3 el bieslook
4 el geraspte parmezaan of pecorino
een snuifje cayennepeper
8 el olijfolie
zout en peper, eventueel

Bereiding
Mix alle ingrediënten behalve de pijnboompitten en de kaas in een blender. Voeg vervolgens de pijnboompitten en de kaas toe en meng goed. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Tip
  • Als je dit wilt gebruiken als pesto bij pasta voeg dan wat kookwater van de pasta bij de pesto om hem iets vloeibaarder te maken zodat je hem beter met de pasta kan mengen.
  • Vervang de olijfolie door lijnzaadolie voor een omega-3-boost!!
  • Als je geen melkproducten mag eten, vervang de kaas dan door 2 el kappertjes.

Geen opmerkingen: