maandag 17 januari 2011

Rode biet met een mierikswortelsausje

De pittige mierikswortel vult de aardse smaak van de rode biet prachtig aan. Een echte aanrader. Als je wat aan je omega-3 opname wil doen, kan je de olijfolie in dit geval perfect vervangen door lijnzaadolie: andere smaak maar net zo lekker!!

Ingrediënten
3 middelgrote rode bieten
3 tl gedroogde oregano of een handje verse marjolein (in dit geval alleen de blaadjes)
2 el balsamico-azijn
5 el olijfolie
peper en zout naar smaak

Voor de saus
2 el geraspte verse mierikswortel of mierikswortel uit een potje
2 el zure room
2 el vers citroensap
peper en zout naar smaak

handjevol veldsla of rucola al naargelang het seizoen

Bereiding
Kook de bieten gaar in ongeveer 1 uur. Laat ze even afkoelen, pel ze en snij ze vervolgens in plakjes. Voor kleinere plakjes kan je ze eerst in 4 snijden. Kruid met de oregano of marjolein, peper en zout. Giet de balsamico en olijfolie eroverheen en meng goed. Laat even intrekken zodat de smaken zich met elkaar vermengen.
Meng voor de mierikswortelsaus alle resterende ingrediënten, behalve de sla, door elkaar.

Schik de salade op vier bordjes, schep er wat rode biet overheen met een eetlepel mierikswortelsaus erbij.

Geen opmerkingen: