Ingrediënten
1/2 ui, grof gesnipperd
1 knoflookteen, grof gehakt
2.5 cm gember, geschild en grof gehakt
2 groene chilipepers, ontzaad en fijngesneden
4 el olijfolie
1 kl komijnzaad
1 kl kurkuma
500 g witte kool, fijngesneden
1 kl zout
1/2 kl zwarte peper, versgemalen
2 kl komijnpoeder
1 kl korianderpoeder
1/4 kl chilipoeder
2 el boter of extra olijfolie
Bereiding
- Doe de ui, knoflook, gember en chilipepers in een maatbeker en mix tot een grove puree.
- Verhit de olie op een zacht vuur in een pan en doe de bovenstaande mix erbij. Bak het tot het zacht is maar zonder te laten kleuren.
- Voeg de komijnzaadjes en de kurkuma toe en laat nog een minuut stoven.
- Doe de witte kool erbij en zorg dat de saus goed met de kool gemengd wordt. Voeg zout, zwarte peper, komijn-, koriander- en chilipoeder toe en laat ongeveer 10 minuten stoven tot de kool zacht is. Eventueel moet je nog een paar lepels water toevoegen als de bereiding te droog wordt.
- Breng vlak voor het opdienen verder op smaak met de boter of de olijfolie. Proef en doe er indien nodig nog wat zout bij.
Tip: als je geen boter maar olijfolie gebruikt is dit gerecht geschikt voor mensen met MS of met een lactoseintolerantie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten