dinsdag 29 november 2011

Witte kool uit Punjab

Een snelle en kruidige witte kool bereiding. Eens iets anders dan de traditionele Belgische 'witte kool in witte saus'. Lekker met een pittige paneer schotel of met vis aangevuld met rijst of een ander graan.



Ingrediënten

1/2 ui, grof gesnipperd
1 knoflookteen, grof gehakt
2.5 cm gember, geschild en grof gehakt
2 groene chilipepers, ontzaad en fijngesneden
4 el olijfolie
1 kl komijnzaad
1 kl kurkuma
500 g witte kool, fijngesneden
1 kl zout
1/2 kl zwarte peper, versgemalen
2 kl komijnpoeder
1 kl korianderpoeder
1/4 kl chilipoeder
2 el boter of extra olijfolie

Bereiding

  • Doe de ui, knoflook, gember en chilipepers in een maatbeker en mix tot een grove puree.
  • Verhit de olie op een zacht vuur in een pan en doe de bovenstaande mix erbij. Bak het tot het zacht is maar zonder te laten kleuren.
  • Voeg de komijnzaadjes en de kurkuma toe en laat nog een minuut stoven.
  • Doe de witte kool erbij en zorg dat de saus goed met de kool gemengd wordt. Voeg zout, zwarte peper, komijn-, koriander- en chilipoeder toe en laat ongeveer 10 minuten stoven tot de kool zacht is. Eventueel moet je nog een paar lepels water toevoegen als de bereiding te droog wordt.
  • Breng vlak voor het opdienen verder op smaak met de boter of de olijfolie. Proef en doe er indien nodig nog wat zout bij.

Tip: als je geen boter maar olijfolie gebruikt is dit gerecht geschikt voor mensen met MS of met een lactoseintolerantie.

Geen opmerkingen: