vrijdag 11 november 2011

Masaledar paneer
Dit is een gemakkelijk receptje met paneer. De blokjes paneer worden geroerbakt in olie vol kruiden en specerijen. Gecombineerd met een pittige groenteschotel en rijst heb je een lichte en smakelijke avondmaaltijd. Maar je kan dit ook gewoon bij brood eten aangevuld met een slaatje.

Ingredi├źnten
Paneer gemaakt van 2 l volle melk ongeveer 250-300g
2 el bloem
4 el plantaardige olie
1/2 tl komijnzaad
1/2 tl venkelzaad
1/2 tl nigellazaad (*)
1 tl gember, geraspt
1 tl knoflook, fijngehakt
1-2 verse, groene chilipepers, in plakjes
4 el lenteui, in dunne ringetjes, ook het groen
1/2 tl zout of naar smaak
1 dl water
2 tl citroensap

Bereiding
  • Snij de paneer in blokjes en wentel door de bloem. Bak de paneer in een pan met antikleefbodem in 2 eetlepels van de olie rondom rond tot hij lichtbruine randjes vertoont. Neem uit de pan en zet weg.
  • Verhit de overige olie in de pan en doe er zodra de olie heet is het komijn-, venkel- en nigellazaad in en roerbak ca een halve minuut tot het komijnzaad donkerder wordt. Schep er de gember, knoflook, chilipepers en lenteui door en roerbak ca 2 minuten tot de specerijen licht gebakken zijn.
  • Schep er de paneer, het zout en het water door en laat al omscheppend ca 6 minuten koken tot het water verdampt is en de smaken van de specerijen door de kaas zijn opgenomen.
  • Proef, voeg eventueel wat zout toe en serveer besprenkeld met het citroensap.

(*) Nigellazaadjes zijn piepkleine zwarte zaadjes die wel wat lijken op uienzaad. Ze hebben een scherpe, metalige, peperachtige smaak. Het gaat goed samen met koolhydraten en wordt daarom vaak op naan-brood en in schotels met aardappelen en andere groenten gebruikt.

Tip: wanneer je de paneer vervangt door tofu en verder dezelfde handelswijze volgt, is dit gerecht perfect geschikt voor mensen met MS of met een lactose-intolerantie.

Geen opmerkingen: