En hier dan het recept voor :
een gezond snoepje of tussendoortje, een apart idee om eens cadeau te doen of een activiteit met kinderen op bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje.
Ingrediënten
Voor ongeveer 30
knikkers
100 g gedroogde vijgen of abrikozen
3 el hazelnoten
50 g Braziliaanse noten (paranoten)
3 el amandelpoeder
Geraspte kokosknoot
Bereiding
- Week de vijgen en abrikozen 3u in warm water.
- Giet ze vervolgens af en snijd ze in kleine stukjes.
- Maal de hazelnoten en paranoten fijn.
- Meng de vijgen of abrikozen met het hazelnoot-,
paranoot- en amandelpoeder en mix het geheel tot je een stevige massa krijgt.
Rol er knikkerbolletjes van en haal deze door de geraspte kokosnoot.
Laat even opstijven in de koelkast.
Tips
- Wissel eens af door dadels, rozijnen of cranberries te gebruiken (wel steeds vooraf weken).
- Gebruik eens geroosterde sesamzaadjes om je
knikkers door te wentelen.
- Als je MS hebt, rol ze dan niet door kokos want dat bevat te veel verzadigde vetten maar door amandelpoeder of een andere zeer fijgehakte noot.
- Als je MS hebt, rol ze dan niet door kokos want dat bevat te veel verzadigde vetten maar door amandelpoeder of een andere zeer fijgehakte noot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten