maandag 5 september 2011

Vijgen- of abrikozenknikkers




En hier dan het recept voor :
een gezond snoepje of tussendoortje, een apart idee om eens cadeau te doen of een activiteit met kinderen op bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje.


 

Ingrediënten

Voor ongeveer 30 knikkers
100 g gedroogde vijgen of abrikozen
3 el hazelnoten
50 g Braziliaanse noten (paranoten)
3 el amandelpoeder
Geraspte kokosknoot

Bereiding

  • Week de vijgen en abrikozen 3u in warm water.
  • Giet ze vervolgens af en snijd ze in kleine stukjes.
  •  Maal de hazelnoten en paranoten fijn. 
  •  Meng de vijgen of abrikozen met het hazelnoot-, paranoot- en amandelpoeder en mix het geheel tot je een stevige massa krijgt.
     Rol er knikkerbolletjes van en haal deze door de geraspte kokosnoot.
     Laat even opstijven in de koelkast.

Tips
- Wissel eens af door dadels, rozijnen of cranberries te gebruiken (wel steeds vooraf weken).
- Gebruik eens geroosterde sesamzaadjes om je knikkers door te wentelen.
- Als je MS hebt, rol ze dan niet door kokos want dat bevat te veel verzadigde vetten maar door amandelpoeder of een andere zeer fijgehakte noot.

Geen opmerkingen: