Eén van mijn favoriete recepten. Het grillen van de groenten vraagt wat tijd maar het is meer dan de moeite waard. Lekker met tagliatelle of penne.
Ingrediënten
olijfolie
2 rode paprika's, in stukjes van ongeveer 2x2 cm
1 niet te grote courgette, in schijfjes
1 aubergine, in de lengte in 2 en vervolgens in schijfjes
250 g champignons, in vier gesneden
1 klein rood pepertje, ontpit en fijngesneden
1 kl oregano
1 handvol zwarte olijven, in schijfjes
1 handvol groene olijven, in schijfjes
2 el kleine kappertjes (of grote appelkappertjes in schijfjes)
200 g feta, in blokjes
1 el verse basilicum, in reepjes
peper en zout
Bereiding
- Doe de paprikastukjes in een grote kom en giet er wat olijfolie over. Meng goed. Rooster ze vervolgens in een grillpan (voor de mooie ribbeltjes maar bij gebrek hieraan gebruik je natuurlijk een gewone pan). Herhaal hetzelfde proces met de courgette en de aubergine. Wees zo zuinig mogelijk met de olijfolie.
- Bak de champignons met het rode pepertje en de oregano in een grote pan in wat olijfolie tot ze vocht vrijgeven.
- Doe de geroosterde groenten samen met de olijven en de kappertjes bij de champignons. Kruid met peper en zout en laat stoven tot de groenten gaar zijn.
- Kook ondertussen de pasta.
- Meng de groenten voor het opdienen met de feta en basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten