Anti-oxidanten, vitaminen, vezels, mineralen en vele andere bio-actieve bestanddelen: in onze dagelijkse portie groenten en fruit! Eenvoudiger kan het niet!
zaterdag 24 september 2011
Curry van Courgette
Een zomers gerecht met courgette maar dan wel eentje met een Indisch tintje. Ik heb hier lichtgroene courgetten voor gebruikt maar met traditionele groene kan het even goed.
Ingrediënten
700 g courgette, in blokjes
1 rode ui, in fijne halve ringen
1 el olijfolie
1/4 tl kurkuma
een snuifje cayennepeper
10 basilicumblaadjes, in reepjes of 15 verse curryblaadjes, in stukjes getrokken
1/2 tl zout
300 ml kokosmelk
Bereiding
Stoof de ui lichtjes aan in de olijfolie. Voeg de kokosmelk en alle andere ingrediënten behalve de courgetten toe en breng aan de kook. Voeg de courgetten toe en meng met de saus. Laat sudderen tot de courgetten beetgaar zijn. Controleer de smaak en voeg er eventueel nog wat zout en/of peper aan toe.
Tip: vervang de courgette eens door pompoen!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten