zondag 7 augustus 2011

Peer

Wist je dat peren samen met sinaasappels en mango's het meeste aantal voedingsvezels per portie bevatten van alle fruitsoorten? Deze vezels zijn belangrijk bij de controle van de slechte cholesterol (LDL), hebben een gunstige invloed op de spijsvertering en dus ook op de stoelgang en zorgen ervoor dat je sneller verzadigd raakt.

Peren zijn ook een goede bron van kalium en dat is nodig voor een goede hartfunctie en om onze bloeddruk onder controle te houden.

Peren zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Let erop dat je gave peren, zonder plekken of zichbare kneuzingen koopt als je de peren wilt bewaren.

Je bewaart ze het best op een koele, donkere en droge plaats. De houdbaarheid is sterk afhankelijk van de rijpheid bij aankoop. Peren waarvan je het vruchtvlees in de buurt van het steeltje wat kan indrukken zijn eetklaar.

Peren kan je gewoon rauw uit de hand of geschild eten. Geschilde peren verkleuren snel bruin. Om dit te voorkomen kan je ze met wat citroensap besprenkelen. De meeste peren kan je ook stoven of verwerken in gebak. Je kan er zelfs moes of een chutney van maken.

Geen opmerkingen: