dinsdag 9 augustus 2011

'Mammette' perentaart



Dit recept zit in mijn favoriete 'gekregen' recepten: gekregen van een Spaanse vriendin, die het op haar beurt van een Française gekregen had.



Het is een taart met een knapperige bovenkant, die lauwwarm overheerlijk is maar ook helemaal afgekoeld aan alle verwachtingen voldoet!!

Ingrediënten

zoveel peren als nodig om de bodem van een springvorm te bedekken meestal 4-6 peren
150 g zelfrijzende bloem
140 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 kl bakpoeder
2 eieren en 1 eigeel
6 el zonnebloemolie
6 el melk
50 g boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de bodem van een springvorm in.
Schil de peren, snij ze in kwarten en schik deze op de bodem van de springvorm tot deze vol ligt.
Maak een deeg van de bloem, 90 g van de suiker, de vanillesuiker, het bakpoeder, de hele eieren, de zonnebloemolie en de melk.
Giet dit mengsel over de peren en zet dit 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen een mengsel van 50 g gesmolten boter, 50 g suiker en het eigeel. Giet dit na 30 minuten  over de halfgebakken taart.
Zet dit nog eens 30 minuten in de oven.
Smakelijk!!

Geen opmerkingen: