vrijdag 16 december 2011

Rode linzenballetjes

Omdat linzen een goede eiwitbron zijn, deze linzenballetjes van rode linzen. Gezien het gele eindresultaat zou je dit niet zeggen. Ik heb voor rode linzen gekozen omdat ze niet lang moeten koken en gekookt kan je er na afkoelen ook heel gemakkelijk balletjes van rollen omdat ze niet uit elkaar vallen. Ook dit recept is zoals altijd voor 4 personen.

Ingredi├źnten

Voor ongeveer 10 linzenballetjes
200 g rode linzen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
3 cm verse gember, geraspt
3 el olijfolie 
1 gehoopte tl kerriepoeder
1 tl kruidenzout of naar smaak
peper naar smaak

Bereiding
  • Spoel de linzen en zet ze op met voldoende water (tot het water ongeveer een duimbreedte boven de bovenkant van de linzen staat of volg de aanwijzingen op de verpakking) en kook ze gaar. Dit duurt niet lang, hoogstens een kwartier. Het is de bedoeling dat wanneer ze gaar zijn, het water ook volledig opgenomen is. Laat volledig afkoelen.
  • Doe 2 el olijfolie in een pan en stoof de ui samen met de knoflook en de gember glazig.
  • Doe er vervolgens de kerriepoeder, het kruidenzout en de peper bij.
  • Meng het uienmengsel met de afgekoelde linzen en proef of er nog zout of peper aan toegevoegd moet worden.
  • Rol de linzenballetjes.
  • Verwarm de resterende eetlepel olijfolie in een koekenpan (liefst met antiaanbaklaag) en laat de balletjes ongeveer 8 minuten aan iedere kant lichtbruin bakken.

Geen opmerkingen: