Peulvruchten zijn zonder twijfel de grootste eiwitleveranciers onder de planten maar ook gewone groenten en aardappelen zijn rekening houdend met de hoeveelheden die we er van eten niet te verwaarlozen bronnen van eiwit. Ze bevatten ongeveer 2 % eiwitten. Als je weet dat we er dagelijks toch ongeveer 0.5 kg van eten betekent dit toch 10g. Van onze graanconsumptie in al zijn vormen (brood, rijst, pasta, bloem,...) krijgen we ongeveer 18 g eiwitten binnen. Mochten we per dag 30 g peulvruchten eten wat goed is voor ongeveer 9 g eiwitten brengt ons dit op 37 g eiwitten per dag. Met een toename van 20% van onze consumptie van groenten en volkoren granen komen we dan gemakkelijk aan 45 g wat 80% is van onze dagelijkse behoefte aan eiwit. Onze opname van dierlijke eiwitten zouden we dan kunnen beperken tot maximum 20 g per dag ipv de huidige 70 g.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten