Anti-oxidanten, vitaminen, vezels, mineralen en vele andere bio-actieve bestanddelen: in onze dagelijkse portie groenten en fruit! Eenvoudiger kan het niet!
vrijdag 6 mei 2011
Preitaart met geitenkaas
Een hartige taart die je als voorgerecht of als hoofdgerecht kan serveren. Lekker met een tomaten-rucola-slaatje.
Ingrediënten
Voor de vulling
2 el dijonmosterd
2 eieren
2 eidooiers
200 ml sojaroom
75 ml room
zout en peper
3-4 preien (afhankelijk van de dikte) in dunne ringetjes
2 el olijfolie
200 g verse geitenkaas
Voor het deeg
120 g boter
1/2 tl zout
120 g witte tarwebloem
80 g volkoren speltbloem
Bereiding
Meng de bloem met het zout en wrijf er met je vingers de boter door zodat je een kruimelig mengsel krijgt. Voeg precies zoveel koud water toe tot je een samenhangend geheel krijgt. Rol uit tot een dunne lap en bekleed hiermee een taartvorm van ongeveer 25 cm doorsnede. Zet een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bekleed met een vel bakpapier. Giet hierover een blinde vulling (rijst of bonen) en bak de bodem blind gedurende 25 minuten. Verwijder de vulling en het bakpapier, laat even afkoelen en bestrijk de bodem met de mosterd.
Roer de eieren, eidooiers en room los met zout en peper.
Bak de prei in de olie tot hij bijna gaar is, schep in de deegbodem. Kruimel de geitenkaas eroverheen en giet het eimengsel erover.
Bak een half uur in de oven tot de vulling gestold is.
Naar een recept uit 'Vers uit de tuin' van Sarah Raven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten