Anti-oxidanten, vitaminen, vezels, mineralen en vele andere bio-actieve bestanddelen: in onze dagelijkse portie groenten en fruit! Eenvoudiger kan het niet!
maandag 16 mei 2011
Pasta met asperge-citroensaus
Naar een recept uit 'Vers uit de tuin' van Sarah Raven.
Lekker zomers fris in de lente door de citroen in combinatie met de pasta.
Het is zoals altijd een recept voor 4 personen maar groentenfreak die ik ben, heb ik de hoeveelheid asperges verdubbeld en ik vond ook dat er best wat meer saus mocht zijn.
Ingrediënten
500 g groene asperges, onderkant verwijderd en in schuine stukjes, punten heel laten
400 g pappardelle
zout en zwarte peper
50 g boter
200 ml slagroom
geraspte schil en sap van 1,5 citroen
4 el extra vergine olijfolie
1 el peterselie, fijngehakt
geraspte parmezaan, naar smaak
Bereiding
Kook de asperges beetgaar in 5-6 minuten in gezouten water, laat uitlekken en spoel onder koud water.
Kook de pasta beetgaar in een met licht gezouten kokend water.
Doe intussen de boter met de room in een pan en verwarm ze enkele minuten op een laag vuur. Voeg de stukjes asperge, de citroenschil en het citroensap toe. Neem de pan van het vuur en laat de saus 5 minuten rusten.
Giet de pasta af als deze gaar is maar vang een beetje van het kookvocht op. Voeg 4 eetlepels van het kookvocht, de olijfolie en de aspergecitroensaus toe.
Schep alles goed om, voeg nog wat zout en peper toe en bestrooi de pasta met peterselie. Geeft er een kommetje geraspte parmezaan bij.
Tip
Als je geen melkproducten mag eten vervang de slagroom dan door een sojaroom en laat de kaas weg en breng op smaak met kruidenzout ipv gewoon zout
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten