donderdag 24 maart 2016

Linzenpaté

Linzen zijn een natuurlijke eiwitbron die daarenboven rijk is aan vezels.
Voor wie minder vlees wil eten vormen ze een smaakvol alternatief.
Deze linzenpaté kan zowel warm als koud gegeten worden met warme groenten of met een frisse salade.
De paté wordt gebakken in een gewone cakevorm die je bekleedt met bakpapier. Het ontvormen wordt hierdoor supergemakkelijk.

Ingrediënten

200 g Puy-linzen
2 dikke wortelen, grofgeraspt
200 g champignons, in dunne schijfjes gesneden
1 teentje knoflook, geperst
2 sjalotten, fijngesnipperd
1 kop geschaafde amandelen
2 el peterselie, fijngehakt
3 eieren, losgeklopt
olijfolie
versgemalen zwarte peper
zout

Bereiding

  • Doe de linzen in een kookpot. Overgiet met water tot 3 vingers boven de linzen. Kook op een zacht vuur in ongeveer 20 minuten gaar. Proef: ze moeten nog wat beet hebben en hun vorm behouden. Giet af en laat afkoelen.
  • Ondertussen fruit je de sjalotjes en knoflook in wat olijfolie glazig. Voeg de champignons toe en stoof al roerend op hoog vuur tot het grootste deel van hun vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de eieren, in een kom en meng alles door elkaar. Als het mengsel lauw is, meng je er de losgeklopte eieren onder.
  • Stort dit geheel in een met bakpapier beklede bakvorm en bak gedurende 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.












  • Laat de ontvormde paté even afkoelen voor je hem in plakjes snijdt.

Geen opmerkingen: