Heel lekker met in een uitje gestoofde erwtjes en een plattekaassausje met bieslook en peterselie. Eventueel kan je er nog een witloof-veldsla slaatje aan toevoegen.
Ingrediënten
1 rode biet
4 wortelen
1 grote of 2 kleine pastinaken
4 el olijfolie
2 el balsamico
peper, zout
1 kl marjolein
2 el sesamzaadjes, eventueel droog geroosterd
Voor de crumble
150 g boter
200 g hazelnoten, tot poeder gemalen
50 g bloem
50 g amandelmeel
1/2 kl zout
zwarte peper
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
1 tl oregano
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de crumble bij elkaar en kneed tot een brokkelig deeg. Zet dit deeg een halfuur in de koelkast.
- Kook de biet in haar geheel beetgaar, schil en snij in blokjes. Meng de lauwe biet met 2 el olijfolie, de balsamico en de marjolein.
- Snij de wortelen en de pastinaken in grove stukken en stoom beetgaar. Meng ze vervolgens met de overige 2 el olijfolie en strooi de sesamzaadjes erdoor.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schik de rode biet op de bodem van een ovenschaal en verdeel het wortel-pastinaak mengsel eroverheen. Verkruimel het deeg over de groenten zodat deze min of meer bedekt zijn.
- Bak het geheel in de oven voor 45 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten