dinsdag 31 juli 2012

Courgette-komkommersoep met pijnboompittensaus

Dit is een recept uit 'Het pure eten van Raw Food' van Anna de Leeuw en Helen Poolman, uitgeprobeerd en losgelaten op eters die geen raw foodies zijn maar die niet enthousiaster hadden kunnen reageren. Een echte aanrader dus, zeker als je eens iets anders wil dan weer maar eens een slaatje.

De ingrediënten zijn zoals altijd voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

1 courgette
2 komkommers
2 el limoensap
1/2 tl zout
1 el pijnboompitten

Voor de pijnboompittensaus
1/2 kop pijnboompitten
2 el olijfolie
2 el limoensap
1/4 tl zout
1/4 kop water

Voor het opdienen
1/2 rode paprika
1/2 kleine venkelknol
1 kleine wortel
2 lenteuitjes
een paar takjes verse dragon

Bereiding
Pers de courgette en 1 komkommer door de sapcentrifuge. Giet het sap in een blender en maal het met de overige ingrediënten tot een soep.
Maal alle ingrediënten voor de pijnboompittensaus in de blender tot een romige saus en giet in een kommetje.
Snij de paprika, venkel en wortel in zeer fijne julienne en de lenteuitjes in dunne ringetjes. Knip de dragon fijn.
Verdeel de soep over de kommen. Versier met de groentenjulienne, de uiringetjes en de dragon. Drapeer de pijnboompittensaus eromheen en doe er eventueel nog een streepje olijfolie bij.
Zet de rest van de pijnboompittensaus op tafel zodat iedereen naar behoefte hiervan kan bijnemen.

Ik kan je verzekeren dat er geen druppel van de saus overblijft!!

Geen opmerkingen: