Je kan dit maken als voorgerecht of als een frisse lunch voor een warme zomerdag, ook handig om mee te nemen op een picknick of gewoon voor onderweg.
De ingrediënten zijn voldoende voor een lunch voor 4 personen of voor een voorgerecht voor 8 personen.
Garam masala is een currymengeling die je zowel in koude als warme gerechten kan gebruiken. Het is te koop in Oosterse winkels en in sommige grootwarenhuizen. Eventueel kan je het vervangen door gewone currypoeder. Begin dan met 1 kl omdat dit vaak sterker doorsmaakt.
Ingrediënten
1 kopje quinoa
2 kopjes water
1 el groentenbouillonpoeder
4 lenteuitjes in dunne ringen
4 el fijngehakte bladpeterselie
4-6 verse tomaten (afhankelijk van de dikte of naar smaak)
2 afgestreken kl garam masala
kruidenzout
peper uit de molen
Voor de dressing
sap van 1 citroen
1 el balsamico azijn
2.5 keer zoveel olijfolie als citroensap
peper
kruidenzout
Bereiding
Kook de quinoa 15 tot 20 minuten op een laag vuur (niet roeren) en laat hem afkoelen.
Snij de tomaten in vier, verwijder het kroontje en de zaadjes. Snij het resterende deel in kleine blokjes.
Maak de afgekoelde quinoa los met een vork en meng met de tomaat, peterselie, lenteuitjes en de garam masala.
Maak de dressing door alle ingrediënten ervoor in een bokaaltje door elkaar te schudden en giet dit over de salade. Meng goed.
Proef en kruid eventueel bij met peper en kruidenzout.
Tip: Je kan dit sereveren op een bedje van groene sla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten