Dit recept komt uit een kookboek dat ik hier ook al eens besproken heb met name 'Vegetarisch genieten' van Miki Duerinckx & Kristin Leybaert.
Je kan de verhoudingen van de noten en het soort noot naar hartelust variëren als je in totaal maar ongeveer 250 g noten hebt.
Persoonlijk geef ik hier het liefst een plattekaas- of yoghurtkruidensausje bij omdat de koekjes op zich redelijk droog zijn. Ervaring leert dat de meeste mensen toch verhangen blijven aan wat saus.
Ingrediënten
100 g hazelnoten (probeer eens geroosterde, ze geven net dat beetje extra smaak)
100 g cashewnoten
50 g walnoten
1 ui
50 g wortel
75 g broodkruim of naar behoefte
2 eieren
sap van 1/2 citroen
1 kl marjolein of oregano
1 kl tijm
peper en zout
Bereiding
Maal de noten, pel en snipper de ui, rasp de wortel.
Vermeng alle ingrediënten behalve het broodkruim en de olie. Voeg er dan pas het broodkruim aan toe. De massa moet nog wat vochtig zijn zodat je platte koekjes ter grootte van kleine hamburgers kan maken. Laat het mengsel ongeveer een half uurtje staan voor je er koekjes van rolt. Ze blijven dan beter aan elkaar plakken. Als je ze daarna nog een halfuurtje in de koelkast zet voor het bakken, kunnen ze niet meer stuk.
Bak op een laag vuur ongeveer 8 min aan elke kant in wat olijfolie.
Tip: bij gebrek aan marjolein en tijm kan je deze kruiden ook vervangen door 2 kl provençaalse kruiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten