zaterdag 9 juli 2011

Rodebietblad met gember

In deze tijd van het jaar kan je verse bietjes kopen met het frisse groen er nog aan. Ik wou daar al lang eens iets mee uitproberen en onderstaand receptje geïnspireerd op de Indische keuken is het resultaat. Mijn favoriete rozemarijnaardappeltjes samen met wat paddestoelen in een romige dragonsaus maakten het helemaal af.

Ingrediënten
2 el olijfolie
Bladeren + stelen van 4 rode bieten
1 kleine ui, gesnipperd
2.5 cm gember, geraspt
1 kl bruin mosterdzaad
1 kl nigella
1 kl venkelzaad
peper en zout naar smaak

Bereiding
Was de rode bietenbladeren en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui. Wanneer de ui wat bruine randjes krijgt voeg je het mosterdzaad, nigella, venkelzaad en gember toe. Bak een minuutje zodat de aroma's vrijkomen en voeg daarna de rode bietenbladeren toe. Als de bladeren geslonken zijn, laat je het nog even verder sudderen totdat de stelen beetgaar zijn.

Weetje
Nigella wordt ook wel kalonji genoemd of zwart uienzaad omdat het iets weg heeft van uienzaad maar dat is het dus absoluut niet. Het heeft een peperige wat bitterzoete smaak en is te verkrijgen bij Indische, Nepalese of Thaise winkels.

2 opmerkingen:

Jen Nold zei

Ziet er lekker uit! Ik ben al lang fan van rode bietenblad - wordt in de States ook los verkocht.

Waar vind je nigella zaad?

Bedankt voor je boeiende blog!

Jen

Ann zei

Dankjewel voor je leuke reactie.
Spijtig genoeg kan je hier in België bietenblad alleen kopen nog vast aan de jonge bieten en dan nog alleen maar bij de bio-boer.

Nigella kan je kopen bij Indische of Nepalese kruideniers. Het wordt ook wel kalonji genoemd en het lijkt een beetje op zwart uienzaad maar is het niet.