dinsdag 26 juli 2011

Pannenkoekjes met preisoufflé

Dit heb ik gemaakt, gebaseerd op een recept uit 'Vegetarisch Genieten' maar met mijn eigen recept voor pannenkoeken en nog wat kleine aanpassingen. Heel lekker met een tomatenslaatje en een ratatouille.



Ingrediënten
Voor de pannenkoeken
0.75 l melk
6 eieren
300 g zelfrijzende bloem

Voor de vulling
voor 8 pannenkoeken
450 g prei, gewassen en in fijne ringen gesneden
70 g boter
50 g bloem
4 dl melk
150 g gemalen kaas bvb. Emmental
2 eieren
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe 20 g boter in een hete kom en stoof de prei aan tot hij glazig is maar nog zijn mooie groene kleur behoudt.
Maak een bechamelsaus door de rest van de boter te smelten, er de bloem door te roeren en aan te lengen met melk. Breng aan de kook en kruid met peper en zout.
Roer de gemalen kaas van het vuur door de saus en voeg de prei toe.
Splits de eieren en roer de dooiers door het mengsel. Klop de eiwitten schuimig en spatel ze voorzichtig door het preimengsel.
Vul de pannenkoeken met het mengsel (ongeveer 3 eetlepels met een toren per pannenkoek), vouw ze dicht en schik ze in een ovenschaal.
Gratineer 20 minuten in de oven.

Geen opmerkingen: