dinsdag 22 oktober 2013

Mojitomousse op kokoscrumble



 




Dit is een 'Raw' dessertje. Een bijzondere manier om de romige textuur van avocado in te zetten. Laat je er vooral niet door afschrikken. Het is onwaarschijnlijk lekker!! Voor 6 personen naar een recept uit 'SNOG, healthy treats cookbook'.







Ingrediënten

Kokoscrumble
100 g walnoten
100 g geraspte ongezoete droge kokosnoot
¼ tl zeezout
4 zachte medjool dadels, ontpit en grof gehakt
1 el agavesiroop

Mojitomoes
2 avocado’s liefst de Hass-variëteit
150-200 ml limoensap
100-180 ml agavesiroop
30 g verse munt + wat extra voor versiering
2 el kokosolie

Bereiding

  • Doe de walnoten, kokos en zout in een keukenrobot en maal fijn tot een losse structuur (niet te lang malen want dan wordt het boter). Doe de dadels en de agavesiroop erbij en bewerk tot de ingrediënten aan elkaar beginnen te hangen en grove kruimels vormen. Het handigst is als dit in 2 keer doet met telkens de helft van de ingrediënten.
  • Verdeel het mengsel over  6 glazen. Druk aan en koel gedurende 20 min.
  • Doe de avocado’s, limoensap, agavenectar en munt in een blender en maal tot een gladde moes. Begin met de laagste hoeveelheid limoensap en agavesiroop. Proef en voeg eventueel één van beide of beide toe naar smaak. Doe de kokosolie erbij en laat draaien tot hij volledig door het mengsel opgenomen is.
  • Verdeel de moes over de glazen. Dek af met plastic folie en koel 3 uur. Versier met muntblaadjes en serveer.

Geen opmerkingen: