De mooiste bloemkool van allemaal: dat is de romanesco. Als je de roosjes los maakt van elkaar lijken het net kleine boompjes. Dit recept is geïnspireerd op een recept van Nigella Lawson.
Ingrediënten
1 romanesco
zeezout
4 el olijfolie
1 el verse, fijngesneden, rozemarijnnaaldjes (of 1 tl gedroogde)
1 knoflookteentje
zest en sap van 1/2 bio-citroen
wat geraspte parmezaan of pecorino voor de garnering
Bereiding
Verdeel de romanesco in roosjes. Doe de grootste roosjes in 2 of 3 stukken. Stoom de roosjes beetgaar. Laat afkoelen.
Verhit de olijfolie in een kleine pan, voeg er de fijngesneden rozemarijnnaaldjes aan toe en enkele seconden later het geperste knoflookteentje. Roer en zet het vuur uit.
Roer er de citroenzeste door. Laat even afkoelen vooraleer je er het citroensap door roert.
Doe de romanesco in een serveerschaal en giet het rozemarijnsausje eroverheen. Meng goed.
Voor een extra 'boompjes' effect kan je de meeste roosjes rechtop zetten.
Rasp er tenslotte wat kaas overheen.
Tip: Zonder de kaas is dit gerecht geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie, mensen met MS of mensen die om andere redenen geen zuivelproducten mogen eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten