Een receptje om pastinaken nog eens in het licht te zetten. De witte wijn geeft er een feestelijk smaakje aan. Een belangrijke troef is dat het snel klaar is.
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
1 pastinaak
1 groene courgette
1 gele courgette
5 lente-uitjes
2 el olijfolie
120 ml witte wijn
200 ml (haver)room
100 g Parmezaan, vers geraspt
peper en kruidenzout
400 g volkoren tagliatelle
1 el bloem
Bereiding
- Schil de pastinaak en snij hem in blokjes.
- Snij de courgetten in reepjes van ongeveer 5 cm.
- Snij de kleine champignons in 4, de grotere in schijfjes.
- Halveer de lente-uitjes en snij vervolgens ook in stukken van ongeveer 5 cm.
- Verwarm de olijfolie in een pan, fruit de uitjes licht aan en doe er vervolgens de andere groenten bij.
- Voeg de wijn en naar smaak peper en kruidenzout toe en stoof de groenten in een afgedekte pan in ca. 10 minuten beetgaar.
- Roer de room erdoor en controleer of er nog peper of zout bij moet.
- Los de bloem op in een bodempje water giet bij de saus en laat even aan de kook komen om de saus te dikken.
- Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar.
- Roer de helft van de parmezaan, van het vuur, door de groenten en serveer de rest los zodat iedereen naar smaak parmezaan kan toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten