Voor een aantal mensen is komkommer moeilijk te verteren. Je kan de komkommer er helemaal op het einde aan toevoegen nadat je er een portie voor de gevoelige onder je eters hebt uitgeschept. Vooral om die reden heb ik er wat selder aan toegevoegd zodat de smaak niet te eentonig tomaat-paprika wordt.
Maak de soep niet te lang op voorhand zodat je zoveel mogelijk van de vitaminen, anti-oxidanten en andere gezonde stoffen bewaart. Om ze toch koel te serveren leg je daarom best de groenten die je gaat gebruiken in de koelkast voor je ze verwerkt.
Ingrediënten
450 g tomaten, gepeld en in
stukjes
1 gele paprika, 2/3 de in
stukjes, 1/3 de apart houden
1 rode paprika, in stukjes
1 komkommer, geschild en in
stukken
1 snede oud brood zonder korst,
geweekt in water en uitgewrongen
4 groene uitjes, groen en wit
apart
2 takjes groene selder
2 el witte of rode wijnazijn of
balsamico
2 tenen knoflook, gehakt
½ tl cayennepeper
½ tl gemalen komijn
Kruidenzout en versgemalen
zwarte peper
3 el olijfolie
Bereiding
Doe alle ingrediënten behalve 1/3 gele paprika en het groen
van de uitjes in een blender. Terwijl de motor loopt, de olijfolie er met een
dun straaltje aan toevoegen.
Snij de gele paprika en het groen van de uitjes in kleine
stukjes garneer hiermee de soep als ze uitgeschept is. Andere garnering: in
stukjes gehakte hazelnoot, enkele extra druppels olijfolie.
Tip: Ik vond geen gele paprika maar je kan deze perfect vervangen door een groen exemplaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten