De lichte anijssmaak komt extra tot zijn recht door de toegevoegde dille. Door te spelen met de verhouding dille/peterselie kan je zelf bepalen hoe sterk je de anijssmaak maakt. Dat betekent bijvoorbeeld dat je geen dille toevoegt maar 3 el peterselie als je niet zo dol bent op anijs.
Lekker met een frisse groene salade.
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg of kruimeldeeg
3 venkelknollen, in reepjes gesneden
2 el olijfolie
1 el verse dille, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
kruidenzout, peper
200 g gemalen kaas
2 eieren
2 dl zure room
1 dl room
Bereiding
- Verwarm de oven voorop 210°C.
- Ontrol het deeg en leg in een taartvorm. Prik de bodem in met een vork.
- Stoof de venkelreepjes tot ze beetgaar zijn in de olijfolie.
- Breng de venkel op smaak met de dille, peterselie, peper en zout en roer er de helft van de gemalen kaas door.
- Stort op de taartbodem.
- Klop de eieren los met de zure room en de room, kruid met peper en zout.
- Giet over de groenten.
- Strooi de andere helft van de kaas op de taart en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten