vrijdag 11 april 2014

Venkeltaart

Venkel in een groentetaart kom je niet zo gauw tegen.
De lichte anijssmaak komt extra tot zijn recht door de toegevoegde dille. Door te spelen met de verhouding dille/peterselie kan je zelf bepalen hoe sterk je de anijssmaak maakt. Dat betekent bijvoorbeeld dat je geen dille toevoegt  maar 3 el peterselie als je niet zo dol bent op anijs.
Lekker met een frisse groene salade.

Ingrediënten

1 rol bladerdeeg of kruimeldeeg
3 venkelknollen, in reepjes gesneden
2 el olijfolie
1 el verse dille, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
kruidenzout, peper
200 g gemalen kaas
2 eieren
2 dl zure room
1 dl room

Bereiding
  • Verwarm de oven voorop 210°C.
  • Ontrol het deeg en leg in een taartvorm. Prik de bodem in met een vork.
  • Stoof de venkelreepjes tot ze beetgaar zijn in de olijfolie.
  • Breng de venkel op smaak met de dille, peterselie, peper en zout en roer er de helft van de gemalen kaas door.
  • Stort op de taartbodem.
  • Klop de eieren los met de zure room en de room, kruid met peper en zout.
  • Giet over de groenten.
  • Strooi de andere helft van de kaas op de taart en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen: