dinsdag 19 november 2013

Conchiglioni met pompoen en verse geitenkaas

Het is het pompoenseizoen en we zullen het geweten hebben. Overal kom je weer pompoenrecepten tegen.
Pastarecepten met pompoen zijn eerder zeldzaam.
In onderstaand recept vind je nog een keer de fantastische combinatie pompoen-salie terug.

Ingrediënten

300 g conchiglioni (grote pastaschelpen)
500 g pompoen
300 g wortelen
4 el olijfolie
2 tl gedroogde tijm
grof zeezout
1 rode paprika
2 uien, fijngesnipperd
2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
1 el verse salie, fijngesneden
wat nootmuskaat
125 g verse geitenkaas
50 g  parmezaan, geraspt
50 g  pecorino, geraspt
1 rood pepertje, ontzaad en fijngesneden
salieblaadjes, zelfde aantal als de schelpen
zout

Voor de beschamel
1 el olijfolie
1 courgette, in kleine blokjes gesneden
2 preien, wit en lichtgroen, fijngesneden
40 g boter
40 g bloem
600-650 ml volle melk
peper, zout, nootmuskaat

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar tot gebruik.
  • Was de pompoen, snij in stukken en verwijder de pitten. Verdeel in grove stukken. Schil de wortelen en snij in stukken. Doe in een kom met 2 eetlepels olijfolie, de gedroogde tijm en wat grof zeezout. Meng goed en stort op een ingevette bakplaat.
  • Snij de de rode paprika in 2, verwijder de zaadlijsten. Leg met het snijvlak naar beneden in de bakplaat. Rooster ongeveer 35 minuten.
  • Verhit de overige 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui, knoflook en gehakte salie tot de ui glazig is.
  • Neem de pompoen en de wortelen uit de oven en mix samen met het uimengsel fijn. Er mogen gerust nog brokjes in blijven zitten.
  • Ontvel de paprika en snij in kleine blokjes. Meng hem samen met de geitenkaas en de helft van de geraspte parmezaan en pecorino door het pompoenmengsel.
  • Fruit de prei en de blokjes courgette in de olijfolie tot de prei zacht is.
  • Maak een bechamelsaus van de boter, bloem en melk. Kruid met kruidenzout, peper en nootmuskaat. Doe er vervolgens de prei en de courgette bij.
  • Stort deze saus op de bodem van een grote ovenschaal.
  • Vul de pastaschelpen met het pompoenmengsel en schik ze bovenop de beschamelsaus.
  • Leg op iedere pastaschelp een salieblaadje en strooi vervolgens de rest van de geraspte kaas over de ovenschotel.
  • Bak ongeveer 25 minuten in een oven op 190°C.

Geen opmerkingen: