Pastarecepten met pompoen zijn eerder zeldzaam.
In onderstaand recept vind je nog een keer de fantastische combinatie pompoen-salie terug.
Ingrediënten
300 g conchiglioni (grote pastaschelpen)
500 g pompoen
300 g wortelen
4 el olijfolie
2 tl gedroogde tijm
grof zeezout
1 rode paprika
2 uien, fijngesnipperd
2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
1 el verse salie, fijngesneden
wat nootmuskaat
125 g verse geitenkaas
50 g parmezaan, geraspt
50 g pecorino, geraspt
1 rood pepertje, ontzaad en fijngesneden
salieblaadjes, zelfde aantal als de schelpen
zout
Voor de beschamel
1 el olijfolie
1 courgette, in kleine blokjes gesneden
2 preien, wit en lichtgroen, fijngesneden
40 g boter
40 g bloem
600-650 ml volle melk
peper, zout, nootmuskaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar tot gebruik.
- Was de pompoen, snij in stukken en verwijder de pitten. Verdeel in grove stukken. Schil de wortelen en snij in stukken. Doe in een kom met 2 eetlepels olijfolie, de gedroogde tijm en wat grof zeezout. Meng goed en stort op een ingevette bakplaat.
- Snij de de rode paprika in 2, verwijder de zaadlijsten. Leg met het snijvlak naar beneden in de bakplaat. Rooster ongeveer 35 minuten.
- Verhit de overige 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui, knoflook en gehakte salie tot de ui glazig is.
- Neem de pompoen en de wortelen uit de oven en mix samen met het uimengsel fijn. Er mogen gerust nog brokjes in blijven zitten.
- Ontvel de paprika en snij in kleine blokjes. Meng hem samen met de geitenkaas en de helft van de geraspte parmezaan en pecorino door het pompoenmengsel.
- Fruit de prei en de blokjes courgette in de olijfolie tot de prei zacht is.
- Maak een bechamelsaus van de boter, bloem en melk. Kruid met kruidenzout, peper en nootmuskaat. Doe er vervolgens de prei en de courgette bij.
- Stort deze saus op de bodem van een grote ovenschaal.
- Vul de pastaschelpen met het pompoenmengsel en schik ze bovenop de beschamelsaus.
- Leg op iedere pastaschelp een salieblaadje en strooi vervolgens de rest van de geraspte kaas over de ovenschotel.
- Bak ongeveer 25 minuten in een oven op 190°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten