Deze week wou ik eens een nieuwe raïta proberen met wortel, eens iets anders dan de traditionele komkommerraïta.
Ingrediënten
2 wortels, geraspt
2 cm verse gember, geraspt
200 ml yoghurt
1 tl zout
1/2 tl cayennepeper
1 el olijfolie
1 tl komijnzaad
1 tl mosterdzaad
Bereiding
- Meng de wortels, gember, yoghurt, zout en de cayennepeper tot een smeuïge massa.
- Verhit de olijfolie in een pan en voeg er het komijn- en mosterdzaad aan toe.
- Doe de inhoud van de pan bij het wortelmengsel van zo gauw het mosterdzaad begint te springen en meng goed.
- Dien onmiddellijk op.
Tip
Met sojayoghurt in plaats van gewone yoghurt is dit ook geschikt voor mensen die geen melkproducten verdragen of mogen eten.
In een afgesloten pot, kan je dit een 3-tal dagen bewaren in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten