donderdag 9 juni 2016

Pruimen-frambozentaart

Begin mei was het tijd om al het fruit dat in de diepvriezer stak op te gebruiken. 700 g pruimen en 300 g frambozen vroegen om een pruimen-frambozentaart. Een echte deze keer: dat wil zeggen met deeg van granen dat gebakken moet worden.
Natuurlijk kan je ze ook maken met vers fruit.
Het is een robuuste boerentaart en zoals meestal met dit type taarten, heel eenvoudig klaar te maken. Maar ondanks dat verzeker je jezelf van heel wat lof en bewondering. Het extra leuke van deze taart is dat je de pruimen gemakkelijk kan vervangen door bijvoorbeeld verse abrikozen of nectarinen al dan niet gecombineerd met frambozen of andere besjes.


Ingrediënten
Voor het deeg
140 g witte bloem
140 g volkoren bloem
1/2 zakje bakboeder
100 g boter
80 g mascobado suiker
1 ei

Voor de vulling
700 g pruimen, in twee gesneden en ontpit
300 g frambozen
100 g amandelpoeder
een handvol geschaafde amandelen
50 g mascobado suiker

Bereiding
  • Laat de boter met de suiker smelten op een zacht vuurtje.
  • Meng er de andere ingrediënten voor het deeg onder tot een deegbal.
  • Rol het deeg uit op een stuk bakpapier en leg het met het bakpapier in een lage taartvorm.
  • Zet de taartbodem een half uur in de koelkast.
  • Haal de taartvorm uit de koelkast en strooi het amandelpoeder gelijkmatig over de taartbodem. Verdeel de amandelschilfers over het amandelpoeder.
  • Leg de pruimen in concentrische cirkels op de amandelen afgewisseld met de frambozen.
  • Eindig met wat frambozen in het midden.
  • Strooi de mascobado suiker eroverheen.
  • Zet de taart 45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Laat de taart afkoelen en serveer eventueel bestrooid met wat poedersuiker.

Geen opmerkingen: