Binnenkort zijn de courgetten weer overvloedig aanwezig. Op het moment dat ze nog niet te groot zijn en er nog bijna geen zaadjes in zitten, kan je ze gebruiken voor deze originele vegetarische carpaccio. Lekker als fris voorafje of als lunch op een warme zomerdag.
Ingrediënten
4 kleine courgettten
zout en zwarte peper naar smaak
sap van 1/2 citroen
4 el olijfolie
3 el geschaafde amandelen, licht geroosterd
Voor de yoghurtsaus
150 ml volle room, licht geklopt
150 ml Turkse of Griekse yoghurt
1/2 klein teentje knoflook
1-2 el fijngehakte kruiden (1 of een mengeling van basilicum, lenteui, tijm, rozemarijn, peterselie)
3 el olijfolie
zout en zwarte peper
2 tl citroensap
Bereiding
- Verwijder de uiteinden van de courgetten en snijd ze fijn op een mandoline. Zet eventueel in de koelkast tot gebruik.
- Schik de courgette in concentrische, wat overlappende cirkels op 4 grote borden.
- Kruid met peper en zout en druppel het citroensap en de olijfolie erover en laat enkele minuten marineren.
- Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus.
- Verdeel de saus over de courgette en strooi de amandelschilfers eroverheen.
- Lekker met een stuk zuurdesem stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten