Een spinazie-idee om je vegetarische maaltijd mee op te fleuren. Ik heb er 6 afzonderlijke taartjes van gemaakt maar je kan ook 1 grote taart maken die je daarna in porties verdeeld.
Als hoofdgerecht lekker met een knolselderslaatje en aardappelen. Of als lunchgerecht met een frisse groene salade en een stukje knapperig stokbrood.
Ingrediënten
400 g verse spinazie
100 g paneer (gemaakt van een halve liter melk en 2 el citroensap, werkwijze zie elders op deze blog) of dezelfde hoeveelheid ricotta
25 g parmezaan en wat extra om te versieren
2 eieren
1 teentje knoflook, geperst
zout, peper en nootmuskaat
Bereiding
- Breng ruim water aan de kook. Blancheer de spinazie tot hij net geslonken is. Giet door een vergiet. Laat even afkoelen en druk er zoveel mogelijk vocht uit met de hand of met de bolle kant van een lepel.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe alle ingrediënten in een grote mengkom en meng goed door elkaar. Met de hand gaat dit het gemakkelijkst.
- Kruid met peper, een beetje zout en nootmuskaat.
- Verdeel het mengsel over 6 à 8 taartvormpjes (is afhankelijk van de grootte).
- Bak de taartjes 35 minuten in de oven (controleer met een satéstokje of ze gaar zijn).
- Haal ze uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.
- Strooi er een beetje parmezaan over en dien warm op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten